Onderhoud & Reparatie

Onderhoud of reparatie van uw auto, iedere autobezitter heeft er mee te maken. U wilt uiteraard dat uw auto in goede technische staat is. Veiligheid en betrouwbaarheid staan hierbij voorop. Door een wagen goed te laten onderhouden, kunnen veel problemen voorkomen worden en kunnen veel kleine gebreken effectief aangepakt worden, om te voorkomen dat er grotere gebreken ontstaan.

Autoservice Gert Vermeulen helpt u graag uw auto vakkundig en regelmatig te onderhouden. Wij zijn met name gespecialiseerd in Franse en Duitse merken maar onderhouden alle merken.

Kleine Onderhoudsbeurt

Tijdens de “kleine beurt” wordt standaard de olie en het oliefilter vervangen. Daarnaast worden alle vloeistoffen gecontroleerd en eventueel bijgevuld. Ook testen wij de accu van de auto en zullen wij deze wanneer nodig vervangen. Dit natuurlijk in samenspraak met de klant. De auto wordt daarnaast gecontroleerd op belangrijke punten als banden, remmen en verlichting. Mocht er een reparatie noodzakelijk zijn dan zullen wij altijd contact met u opnemen.

De onderhoudsintervallen, dus het aantal kilometers tot de kleine beurt zijn verschillend per merk maar liggen normaliter tussen de 10.000 en 20.000 kilometer. Ook de kleine beurt wordt volgens fabrieksvoorschriften en met behoud van fabrieksgaranties uitgevoerd.

Grote Onderhoudsbeurt

De grote onderhoudsbeurt wordt volgens fabrieks- voorschriften en met behoud van fabrieksgaranties uitgevoerd. Allereerst wordt de auto grondig gecontroleerd op een aantal belangrijke punten zoals de controle van het remsysteem, banden, verlichting, airbags en andere belangrijke systemen. Daarnaast wordt uiteraard de olie ververst en zullen alle filters vervangen worden.

De vloeistoffen zoals koel- rem- en ruitenwisservloeistof worden gecontroleerd en eventueel bijgevuld of ververst. De bougies of de gloeibougies worden vervangen en er zal daarnaast naar de staat van de accu gekeken worden. Dit doormiddel van een test, simpelweg omdat de accu op nummer één staat qua pech onderweg.
Image

Remmen Service

Remmen en banden zijn één van de belangrijkste onderdelen wat betreft de veiligheid. Het remsysteem bestaat uit slijtage onderhevige onderdelen zoals remblokken, remschijven, remschoenen en (hoofd)remcilinders. De onderdelen van het remsysteem moeten 100 % in orde zijn om een goede remwerking te garanderen. Omdat deze onderdelen slijten is het van belang het systeem regelmatig te laten controleren.

Wij zullen dan ook in alle gevallen, bij een kleine of grote beurt, altijd het remsysteem op zijn werking controleren.

Storing & Diagnose Stellen

Doordat auto’s steeds meer voorzien worden van elektronica wordt de kans op mankementen groter. Wanneer zich een storing in uw auto voordoet verschijnen er normaal gesproken controlelampjes op het dashboard die dit aangeven. In sommige gevallen worden storingen echter niet kenbaar gemaakt door controlelampjes en zult u het enkel merken aan de (verslechterde) rijprestaties van uw auto.

In beide gevallen is het raadzaam om direct naar de garage te gaan zo wordt ook in het instructieboekje beschreven.

Onze Service

Reparatie & Onderhoud

Wie zijn auto regelmatig laat controleren verkleint de kans op autopech.

Airco Service

Wij controle, onderhouden, vullen en reinigen alle merken airco's

Banden Service

Ook voor het vervangen van uw banden, balanceren of uitlijnen

Camper & Caravan

Om te voorkomen dat u tijdens uw vakantie met pech komt te staan
Image

Opel

Image

Ford

Image

Skoda

Image

Audi

Autoservice Gert Vermeulen - Nieuwe Schaft 3c - Houten - 030 - 63 61 327